Zapewnienie smacznych i zbilansowanych posiłków w placówce często jest nie lada wyzwaniem dla personelu i dyrektorów szkół i przedszkoli.Wymagania  stawiane placówkom oświatowym są coraz wyższe. A spełnienie wszystkich norm bywa trudne i frustrujące, ponieważ potrawy oprócz tego, że mają być zdrowe powinny być przede wszystkim lubiane przez dzieci. 

W odpowiedzi na coraz to częstsze pytania dotyczące prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży  w placówkach stworzyliśmy warsztaty i szkolenia, które w łatwy sposób pozwolą wdrożyć w placówce zdrowe nawyki żywieniowe. W naszej ofercie mamy warsztaty zarówno teoretyczne, które pozwolą na zdobycie i usystemowanie wiedzy personelu, ale także praktyczne warsztaty kulinarne dla personelu oraz dla dzieci, podczas których pokazujemy, że zdrowe jedzenie jest smaczne i proste w przygotowaniu. 

Zapraszamy do zapoznania się ze szczególami

Ułatwiamy pracę intendentom i dyrektorom  placówek oświatowych poprzez:

  • szkolenia dla nauczycieli
  • szkolenia dla personelu stołówek i intendentów z zakresu odpowiedniego żywienia zbiorowego
  • edukacyjne spotkania z rodzicami
  • konsultacje  dietetyczne
  • pomoc w doborze asortymentu  do sklepiku szkolnego
  • układanie zbilansowanych jadłospisów zgodnych z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia  oraz  rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 08 2015r. w sprawie żywienia zbiorowego w placówkach oświatowych

Ceny za poszczególne usługi ustalane są indywidualnie.

Działamy nie tylko na terenie Warszawy. Jeżeli są Państwo zainteresowani współpracą

Zapraszamy do kontaktu!

Opinie uczestników szkoleń:

Pani Marta Pilewicz podczas szkoleń realizowanych w naszej placówce wykazała kompetencją. Ponad to jest osobą komunikatywną, otwartą i angażuje się w wykonywaną pracę. Tematy poruszane były w sposób ciekawy, przystępny  i interesujący dla wszystkich uczestników.

Joanna Karasuska- intendent żłobka nr 46 w Warszawie

Szkolenia dla personelu, w naszym żłobku zostały przeprowadzone profesjonalnie i rzetelnie. Trenerka była zaangażowana i prowadziła zajęcia na bardzo wysokim poziomie – angażując wszystkich którzy brali udział w szkoleniu do aktywnego uczestnictwa w zajęciach. Gotowość do współpracy a także nieszablonowe, skuteczne rozwiązania proponowane przez Panią Dorotę są godne polecenia zaś pasja z jaką prowadzi szkolenia jest dodatkowym atutem. Polecam Panią Dorotę Szostak, z cała pewnością podzielicie Państwo moja opinię.

Agnieszka Piątek - kierownik żłobka nr 40 w Warszawie

Polecam szkolenia Nauki ze smakiem- profesjonalne podejście, duża dawka wiedzy i miła atmosfera.

Maja Duchlińska- oligofrenopedagog z Szkoły Podstawowej w Piasecznie



Żywienie w placówce